27/10/2015 – Aprovació moció Exigències Pah a l’ Ajuntament de Sant Sadurní d’ Anoia

IMG-20151027-WA0007

La Pah Sant Sadurní hem presentat la nostra moció EXIGÈNCIES PAH al ple de l’ Ajuntament de Sant Sadurní d’ Anoia de dimarts 27 d’ octubre de 2015.

La moció ha estat aprovada amb el vot favorable de tots els grups municipals, excepte el PP, que s’ ha abstingut, demostrant un cop més la seva manca de diàleg (no hem rebut contestació a les nostres comunicacions en tot l’ espai de temps habilitat per fer-ho) i de manca d’ empatia amb tota la gent que pateix per les seves polítiques de vivenda i de subministraments energètics. En total, han recolzat la nostra moció 16 de 17 regidors de l’ Ajuntament.

Volem agraïr a l’ Ajuntament de Sant Sadurní la seva aposta per aquest canvi tan necessari per a moltes persones de Catalunya i de tot l’ Estat Espanyol, havent enviat un missatge ben clar als seus partits a nivell central: Cap família més sense una segona oportunitat i sense reallotjament. Cap família més sense uns subministraments bàsics. La ciutadania continuem forçant a legislar per a què ningú quedi a la cuneta, la ciutadania canviarem la nostra realitat.

Valorant el ple, la Pah Sant Sadurní aprofitem l’ ocasió per a recordar que en aquest municipi no es permet a la ciutadania entrar les mocions ni intervenir en el ple directament. Aquest és un aspecte que hauríem de millorar, per tal d’ igualar la qualitat democràtica a molts altres municipis, que sí permeten a la ciutadania participar directament en els plens municipals. Heu de recordar sempre que l’ Ajuntament és del poble, i és el poble qui ha de tenir dret a expressar-se al seu òrgan de govern més proper.

IMG-20151027-WA0005

La moció s’ emmarca en la nova campanya estatal de la PAH “El derecho a la vivienda entra en campaña. La PAH exige vivienda digna” que es va presentar el passat 8 de setembre a Barcelona. Aquesta nova campanya va començar amb l’enviament d’un document que recull les exigències de mínims de la PAH a tots aquells partits que es presenten a les properes eleccions generals. Les mesures mes destacades que es proposen en el document d’”Exigencias PAH” queden recollides en els següents punts:

Dació en pagament retroactiva i extinció del deute

Lloguer estable i assequible

Habitatge accessible

Subministraments bàsics garantits

Un cop rebudes les demandes de la PAH, els partits estan emplaçats a elaborar una proposta concreta i detallada d’aquells canvis legislatius que estarien disposats a dur a terme per tal de donar compliment a les exigències de la PAH. La PAH espera rebre les propostes per tal d’avaluar-les amb deteniment i iniciar una ronda de reunions amb tots els partits per tal de discutir-ne el seu contingut.

D’aquesta manera la PAH vol aconseguir que el nou Congrés dels Diputats, resultant de les properes eleccions generals un paquet legislatiu que inclogui totes les demandes de minims de la PAH en els seus primers mesos de funcionament.

Després de l’aprovació de la ILP impolsada per la PAH, l’APE i l’Observatori DESC el passat Juliol, a Catalunya ja està en vigor la nova llei 24/2015 de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica. Aquesta nova legislació respon a les demandes que durant anys ha estat plantejant la ciutadania organitzada que coneix el problema i des-de el primer dia ha proposat solucions per revertir-lo. Es tracta d’una victòria històrica que ara cal fer extensible a la resta de l’Estat.

IMG-20151027-WA0002

La moció que s’ ha aprovat a l’Ajuntament de Sant Sadurní d’ Anoia, és una entre les moltes mocions ja presentades a Ajuntaments de tot l’Estat. És important el posicionament dels governs municipals, ja què aquests son l’Administració Pública que rep el primer impacte, i té els seus serveis socials col·lapsats. La societat civil ha denunciat que les polítiques estatals han estat incapaces d’abordar l’emergència habitacional i garantir el dret a l’habitatge. Ara els Ajuntaments es posicionen i insten al futur Congrés i Govern de l’Estat a abordar polítiques públiques amb voluntat d’abordar i solucionar l’emergència i garantir el dret a l’habitatge.

Ara és el moment d’ acabar amb aquesta sangria, i el canvi comença als Ajuntaments. A Sant Sadurní, ja hem començat.

Sí es pot!

Pah Sant Sadurní d’ Anoia

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>